Χιλιάδες Βορειοκορεάτες εργάζονται στη Ρωσία

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 07:17
UPD:07:38
REUTERS/KYODO

Βορειοκορεάτες ενημερώνονται σχετικά με την χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλτ Τραμπ και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβάζοντας τις εφημερίδες σε περίπτερο της Πιονγιάνγκ.

A- A A+

Περισσότεροι από 10.000 Βορειοκορεάτες εργαζόμενοι έχουν καταγραφεί στη Ρωσία από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, που περιήλθαν στην κατοχή της Wall Street Journal. 

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα ενδέχεται να παραβιάζει τις κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με σκοπό να μειωθούν οι χρηματοοικονομικές ροές της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, όπως σχολιάζουν στην αμερικανική εφημερίδα Αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ διενεργούν έρευνα για τις δυνητικές παραβιάσεις των κυρώσεων, οι οποίες προβλέπουν πολύ λίγες εξαιρέσεις, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη πηγές που δεν διευκρινίζει.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Ρωσία λέει ότι θέλει καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ, άρα η Μόσχα πρέπει να το αποδείξει αυτό συνεργαζόμενη μαζί μας, όχι δουλεύοντας εναντίον μας, όσον αφορά την επείγουσα αντιμετώπιση αυτής της απειλής για όλες τις χώρες» του κόσμου, σχολίασε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει τις πληροφορίες. 

Πηγή: WSJ 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή