Τόκιο 2020: Τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για μεγαλύτερη ασφάλεια

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 12:47
UPD:12:49
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, το 2020, θα είναι η πρώτη στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για αύξηση της ασφάλειας σε όλους τους χώρους, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Τόκιο 2020» έχει συνάψει συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών NEC, για να αναπτύξει το πρώτο σύστημα αυτού του είδους που θα εφαρμοστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιήσει IC chips μέσα στα δελτία ταυτότητας, προκειμένου να επαληθεύεται αυτόματα η ταυτότητα εκείνων που εισέρχονται σε 40 χώρους.

Περισσότεροι από 300.000 αθλητές και προσωπικό των Αγώνων θα πρέπει να υποβάλουν φωτογραφίες σε βάση δεδομένων πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τον Ιούλιο του 2020.

Το σύστημα δεν θα απευθύνεται σε θεατές και θα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ασφάλειας και στη μείωση των χρόνων αναμονής για τους αθλητές.

Η NEC δήλωσε ότι εξέτασε την τεχνολογία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 και ότι η τεχνολογία έχει ήδη εφαρμοστεί σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης στα μέσα ενημέρωσης, η τεχνολογία αναγνώρισε σωστά μια σειρά ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σε αναπηρικά αμαξίδια και με διαφορετικά ύψη, που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος της NEC.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις