Β. Κορέα: «Γκανγκστερικού τύπου» η εμμονή των ΗΠΑ στις κυρώσεις

Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 08:36
UPD:08:38
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που της έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ΗΠΑ για την έναρξη της διαδικασίας πλήρους αποπυρηνικοποίησής της, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν χρονοδιάγραμμα, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει απορρίψει τις προτάσεις να καταστρέψει μέρος του πυρηνικού της οπλοστασίου στο εγγύς μέλλον ως χειρονομία καλής θέλησης, χαρακτηρίζοντας την επιμονή της Ουάσιγκτον οι κυρώσεις να παραμείνουν σε ισχύ ωσότου ολοκληρωθεί και επαληθευτεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή της «γκανγκστερικού τύπου», όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η βορειοκορεατική κυβέρνηση επισημαίνει ότι έχει ήδη κάνει κινήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης, υπογραμμίζοντας την απόφασή της να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών όπλων και τον επαναπατρισμό των σορών πεσόντων Αμερικανών στρατιωτών. Η Πιονγκγιάνγκ φέρεται να επιδιώκει η διαδικασία απαλλαγής της από το πυρηνικό της οπλοστάσιο να συμβαδίζει με την άμβλυνση της πίεσης των κυρώσεων.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε δεσμευθεί στη συνάντηση κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου ότι θα επιδιώξει την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Αλλά δεν ορίστηκε κανένα χρονοδιάγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή