Διευκρινίσεις για τον διορισμό των πυρόπληκτων στο δημόσιο

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 23:17
UPD:23:20
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Σε διευκρινίσεις για τον τρόπο διορισμού των πυρόπληκτων στο ελληνικό δημόσιο προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου.

Όπως διευκρινίζεται σχετικά, η αναφορά του «Άρθρου 2» της σχετικής υπουργικής Απόφασης, περί «παραίτησης του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού» αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

«Δηλαδή, το προφανές» έσπευσε να σχολιάσει το υπουργείο, και συνέχισε: «Κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λ.χ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο δημόσιο».

Συνεπώς, εξήγησε στη συνέχεια, «δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος». Και βεβαίως, έσπευσε να προσθέσει, «ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής». 

«Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλαιότερων, σκοτεινών εποχών ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το δούναι και λαβείν και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» κατέληξε το αρμόδιο υπουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα διορισμού έχουν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου σε Μάτι και Νέο Βουτζά, αλλά και όσοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή