Οικονομικές διασυνδέσεις με Κατάρ φέρνει στο φως η ομολογία Κόεν

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018 11:45
UPD:11:46
REUTERS/Jonathan Ernst

FILE PHOTO: Michael Cohen, personal attorney for U.S. President Donald Trump, arrives to appear before Senate Intelligence Committee staff as the panel investigates alleged Russian interference in the 2016 U.S. presidential election, on Capitol Hill in Washington, DC. U.S., September 19, 2017. REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

A- A A+

Διασυνδέσεις με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ ήρθαν στο φως μέσω της κατάθεσης του Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, με την οποία παραδέχθηκε την ενοχή του για οχτώ αδικήματα, που συνδέονται με φοροδιαφυγή την κατάχρηση δωρεών, που είχαν δοθεί για την προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal από τα έγγραφα προκύπτει ότι η προμήθεια ύψους 100.000 δολαρίων, που έλαβε ο Κόεν το 2014 και δεν δήλωσε στην εφορία, προήλθε από επιχείρηση ελεγχόμενη από μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. 

Πρόκειται για τον Σείχη Αμπντούλ Αζίζ μπιν Τζασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος σύμφωνα με τα Panama Papers είναι μεταξύ άλλων μέτοχος δύο μεγάλων τραπεζών του Κατάρ. Ο 62χρονος σείχης και οι δικηγόροι του αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. 

Η WSJ είχε αποκαλύψει τον Μάιο ότι ο Κόεν είχε βοθήσει μεγάλο χρηματοδότη της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ να κλείσει συμφωνία επένδηυσης σε σταθμό πυρηνικής ενέργειας με το κρατι΄κο επενδυτικό ταμείο του Κατάρ. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή