ΗΠΑ: Facebook και Twitter ενώπιον του Κογκρέσου για τις ξένες παρεμβάσεις

Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 17:42
UPD:06/09/2018 08:36
REUTERS/MIKE BLAKE
A- A A+

Τις εταιρείες τους, Facebook και Twitter, πρόκειται να υπερασπιστούν ανώτατα στελέχη ενώπιον του Κογκρέσου, απέναντι στις κατηγορίες των νομοθετών ότι έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς ξένες προσπάθειες να επηρεάσουν την αμερικανική πολιτική.  

Αμφότερες οι εταιρείες αναμένεται να παραδεχτούν ότι τα αντανακλαστικά τους υπήρξαν αργά όσον αφορά τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές, το 2016. Θα επιμείνουν ωστόσο ότι έκτοτε έχουν σημειώσει μεγάλα βήματα προόδου.

EURONEWS

«Έχουμε καταργήσει εκατοντάδες ιστοσελίδες και λογαριασμούς που εμπλέκονται σε συντονισμένες μη αυθεντικές συμπεριφορές, το οποίο σημαίνει ότι παραπλάνησαν άλλους για το ποιοι ήταν και τι έκαναν», αναφέρεται στη γραπτή κατάθεση της Σέριλ Σάντμπεργκ, νούμερο δύο στην ιεραρχία του Facebook.   

Πριν από την κατάθεσή τους στο Κογκρέσο, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στο θέμα, το οποίο είναι από τα αγαπημένα του τον τελευταίο καιρό, για να κατηγορήσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ότι ήδη επεμβαίνουν στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.  

naftemporiki.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή