Αφγανιστάν: 22 νεκροί, 23 τραυματίες σε νέα επίθεση αυτοκτονίας

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 13:57
UPD:14:00
REUTERS/OMAR SOBHANI

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο καμικάζι αυτοκτονίας είχε ως στόχο συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Καθημερινότητα έχουν γίνει οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Αφγανιστάν. Σήμερα, σε νέα επίθεση, σε αυτοκινητόδρομο, ο οποίος συνδέει την πόλη Τζαλαλαμπάντ στα ανατολικά της χώρας με το κύριο μεθοριακό πέρασμα στο γειτονικό Πακιστάν, έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 22 άνθρωποι και επιπλέον 23 τραυματίστηκαν. 

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ο καμικάζι αυτοκτονίας είχε ως στόχο συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία. 

Η επαρχία Ναγκαχάρ, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν, είναι μια από τις πιο ασταθείς περιοχές του Αφγανιστάν και αυτή τη χρονιά σημειώθηκαν στην πρωτεύουσά της, την Τζαλαλαμπάντ, πολυάριθμες επιθέσεις αυτοκτονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη της αιματηρής επίθεσης. Ωστόσο η συγκεκριμένη επαρχία θεωρείται από σημαντικότερα προπύρια του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. 

Πηγή: Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή