Τόκιο 2020: Οι ιαπωνικές εταιρείες ενάντια στη θερινή ώρα

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018 12:26
UPD:15:24
REUTERS/Issei Kato
A- A A+

Οι περισσότερες γιαπωνέζικες εταιρείες και συγκεκριμένα τα 3.4 αυτών, αντιτίθενται στην πρόταση να υιοθετηθούν οι θερινές ώρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το πρακτορείο Reuters.

Οι διοργανωτές προβληματίζονται έντονα μετά τους καύσωνες το φετινό καλοκαίρι, που προκάλεσαν το θάνατο σε τουλάχιστον 120 άτομα, ανησυχώντας για την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών, ιδίως των Μαραθωνοδρόμων.

Γεγονότα όπως ο Μαραθώνιος, προγραμματισμένα για το πρωί, θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν κατά τις πιο δροσερές ώρες, αν τα ρολόγια μετακινηθούν προς τα εμπρός κατά μία ή δύο ώρες.

Η έρευνα του Reuters (οι εταιρείες απάντησαν ανώνυμα), που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, βρήκε το 74% των εταιρειών ενάντια στην ιδέα.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της έρευνας, ο εκπρόσωπος του Τόκιο 2020, Μάσα Τακάγια, δήλωσε ότι οι διοργανωτές αντιλήφθηκαν πως η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της ώρας ως μέρος της περιβαλλοντικής πολιτικής της Ιαπωνίας και των προσπαθειών για την επίτευξη μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες που δεν χρησιμοποιεί θερινή ώρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας - η οποία γύρισε τα ρολόγια πίσω μία ώρα το 1987 και το 1988, όταν φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις