Συνάντηση Τραμπ - Άμπε στις 26 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 07:23
UPD:08:07
REUTERS/JONATHAN ERNST
A- A A+

Κατ' ιδίαν συνάντηση θα έχουν την 26η Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της επίσκεψης του Άμπε στη Νέα Υόρκη, όπου θα πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες θα δειπνήσουν μαζί την 23η Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας Τοσιμίτσου Μοτέγκι δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Τόκιο και η Ουάσιγκτον θα διεξαγάγουν τον δεύτερο γύρο των διμερών διαπραγματεύσεών τους για το εμπόριο την 24η Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση που θα έχουν ο Μοτέγκι με τον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) θα γίνει σε συνέχεια εκείνης του Αυγούστου, όταν οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να περάσουν στη φάση της διαπραγμάτευσης μιας διμερούς συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.

Ερωτηθείς αν η συνάντηση με τον Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ συνεπάγεται ότι η Ιαπωνία θα είναι αναγκασμένη να αρχίσει συνομιλίες για μια τέτοια συμφωνία, ο Μοτέγκι απάντησε: «Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή