Νίκος Καζαντζάκης: Βραδιά με επίκεντρο το μυθιστόρημα «Οι Αδερφοφάδες»

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 10:15
UPD:13:50
A- A A+

Οι εκδόσεις Καζαντζάκη, με αφορμή τα 61 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, διοργανώνουν μουσικολογοτεχνική βραδιά με επίκεντρο το αριστουργηματικό μυθιστόρημά του «Οι Αδερφοφάδες», στις 5 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος).

Η Νίκη Σταύρου, πνευματική δικαιούχος των έργων του και διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη, η οποία έχει επιμεληθεί τη διασκευή του έργου, θα απαγγείλει αποσπάσματά του. Η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, ένα τραγούδι του Γιώργου Καγιαλίκου σε στίχους Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, καθώς και ελληνικά και ξένα παραδοσιακά, με συνοδεία πιάνου από τη Δήμητρα Κακάκη.

Το βιβλίο «Οι Αδερφοφάδες», με υπότιτλο «Θέλει, λέει, να ’ναι λεύτερος. Σκοτώστε τον!», συγκινεί και συγκλονίζει με την τραγική σκιαγράφηση μιας από τις πιο επίπονες περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας, του εμφυλίου πολέμου. Μέσα από τη ματιά του Νίκου Καζαντζάκη, όλοι δεινοπαθούν από τις συνέπειες του εμφυλίου, καθώς τα προηγουμένως διακριτά όρια μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ του δολοφονημένου Άβελ και του αδερφοκτόνου Κάιν, ολοένα θολώνουν και αφανίζονται, με το εναγώνιο ερώτημα να αιωρείται συνεχώς: ποιος είναι ο Κάιν και ποιος ο Άβελ;

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο 210 – 3642829, από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 17:00.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή