Αυστραλία: Σάλος στο ABC έπειτα από καταγγελία για πολιτική παρέμβαση

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 11:32
UPD:11:33
REUTERS/HANDOUT

O Τζάστιν Μάιλν κατηγορείται ότι προσπάθησε να απολύσει δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν κόκκινο πανί για την αυστραλιανή κυβέρνηση.   

A- A A+

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του ABC, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Αυστραλίας, μετά τις καταγγελίες περί πολιτικής παρέμβασης. Συγκεκριμένα, ο Τζάστιν Μάιλν κατηγορείται ότι προσπάθησε να απολύσει δημοσιογράφους, οι οποίοι ήταν κόκκινο πανί για την αυστραλιανή κυβέρνηση.   

Ο ίδιος ο Μάιλν αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι αποχωρεί για να αποκλιμακωθεί η ένταση στο κανάλι. Τη Δευτέρα απολύθηκε επίσης η γενική διευθύντρια Μισέλ Γκούτρι, στην οποία φέρεται να δόθηκε η εντολή της απόλυσης των δύο δημοσιογράφων.  

Η μία δημοσιογράφος, η Έμα Αλμπερισι, ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ. Σύμφωνα με το mail που διέρρευσε, ο Μάιλν έγραφε στην Γκούτρι: «Τη μισούν… Ξεφορτώσου τη. Πρέπει να σώσουμε το ABC, όχι την Έμα». Σε άλλη φερόμενη επικοινωνία ο Μάιλ προέτρεπε την Γκούτρι «να πυροβολήσει» τον πολιτικό συντάκτη Άντριου Πρόμπιν.  

Τα μηνύματα διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης μία ημέρα αφότου ο Μάιλν απέλυσε την Γκούτρι. Ο ίδιος ωστόσο επιμένει ότι ουδέποτε του είπε κανείς τι να κάνει όσον αφορά το ABC.  

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή