Οινούσσες: Προκλητική ενέργεια από την τουρκική ακτοφυλακή

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 11:43
UPD:13:08
REUTERS/POOL
A- A A+

Ένα θερμό περιστατικό με εμπλοκή σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικού ψαροκάικου διαδραματίστηκε την Τετάρτη στη νησίδα Βάτος των Οινουσσών.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία Χιώτη ψαροντουφεκά, που μαζί με τον φίλο του βρίσκονταν με το σκάφος τους σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τους προσέγγισε σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και τους ζήτησε στοιχεία, θεωρώντας ότι βρίσκονται επί τουρκικών χωρικών υδάτων. 

Όταν αυτός αρνήθηκε, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα politischios.gr, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και να το τραβήξουν στην τουρκική πλευρά. 

Η παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού.

POLITISCHIOS.GR
«Στην αρχή και για αρκετή ώρα νομίζαμε ότι πρόκειται για Frontex γιατί δεν υπήρχε κάτι που να δηλώνει ότι ήταν Τούρκοι. Ακόμα και όταν μας προσέγγισαν μιλούσαν πολύ καλά Αγγλικά. Καταλάβαμε ότι είναι Τούρκοι όταν μίλησαν με τα κινητά τους και τους δόθηκε εντολή να μας πάρουν τα στοιχεία. Επιπλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να δεθούμε με αυτούς για να μας τραβήξουν. Ευτυχώς αυτό αποτράπηκε από την παρουσία του Λιμεναρχείου της Χίου» τόνισε ο Χιώτης ψαροντουφεκάς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή