Η ομάδα του θρυλικού Τζάκι Τσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 09:00
A- A A+

Η ομάδα του θρυλικού Τζάκι Τσαν έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τις 30 Νοέμβριου έως τις 2 Δεκεμβρίου, στο Christmas Theater - κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεΐκου), για να παρουσιάσει ένα υπερθέαμα πολεμικών τεχνών.

Μετά από δεκάδες ταινίες που τον καθιέρωσαν σαν τον μεγαλύτερο, ίσως, σταρ ταινιών πολεμικών τεχνών, ο Τζάκι Τσαν, που έλαβε το 2016 το «τιμητικό» Όσκαρ για τα «εξαιρετικά επιτεύγματά του», έκανε το όνειρό του πραγματικότητα -δημιούργησε τη δική του ομάδα με πολεμιστές Κουνγκ Φου. 

Πρόκειται για την ομάδα Jackie Chan Long Yun Kung Fu Troupe που έχει δάσκαλό της τον μεγάλο μύθο του Κουνγκ Φου.

Ευφυής δάσκαλος αλλά και αφοσιωμένο παιδί του σινεμά, στα 64 του χρόνια σήμερα ο Τζάκι Τσαν δεν είναι μόνο ένας από τους πιο διάσημους Ασιάτες, αλλά και η ζωντανή απόδειξη για τη δύναμη της θέλησης καθώς έκανε την πρώτη του ταινία στην ηλικία των οκτώ ετών, έχοντας ήδη ως τότε συμμετάσχει σε περίπου τριάντα ταινίες πολεμικών τεχνών.

Αναφέρει, μιλώντας για την παράσταση: «Μετά από 58 χρόνια στο Κουνγκ Φου που είναι η ζωή μου, ήρθε η στιγμή να δώσω στη νέα γενιά τη σκυτάλη και την αγάπη μου γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία, που όποιος τη ζήσει, δεν θα την ξεχάσει ποτέ...».

Το Κουνγκ Φου στα κινέζικα δεν σημαίνει να παλεύεις. Σημαίνει να πετύχεις την τελειότητα, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η παράσταση Kung Fu Warriors ακολουθεί τις αρχαίες παραδόσεις και φιλοσοφίες που δείχνουν το μεγαλείο του κινεζικού λαού.

Η θεωρία των πέντε στοιχείων -Νερό, Μέταλλο, Φωτιά, Γη, Ξύλο- δίνει τη ζωή στο σύμπαν αλλά και σε κάθε πλάσμα που θεωρείται μια μικρογραφία του σύμπαντος. Στην Κίνα, αποτελεί σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο για πάρα πολλούς, αν όχι για όλους τους τομείς: την ιατρική, τις πολεμικές τέχνες, τη στρατηγική, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, την καλλιγραφία, την ζωγραφική, κ.ά.

Τα πέντε στοιχεία ή κινήσεις βρίσκονται στη βάση όλων των πραγμάτων που συναπαρτίζουν τον κόσμο μας, άρα και εμάς. Αλλά κάθε στοιχείο έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια σε σχέση με τα άλλα και κάθε ένα συμπληρώνει τα υπόλοιπα ώστε να υπάρχει η ισορροπία στη δημιουργία. Η ιδιαίτερη ποιότητα κάθε στοιχείου και οι σχέσεις μεταξύ τους είναι που διατηρούν την τάξη.

Μέσα από αυτή τη θεωρία, οι πολεμιστές Κουνγκ φου του Τζάκι Τσαν θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό μια εντυπωσιακή παράσταση με εκπληκτικές εναέριες κινήσεις και όχι μόνο,  έτσι όπως τις έχει διδάξει στη νέα γενιά ο μύθος του Κουνγκ Φου. Την παράσταση συμπληρώνουν μοναδικές βιντεοπροβολές, σε μια εντυπωσιακή κινηματογραφική ατμόσφαιρα που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να δημιουργήσει.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή