«Σβήσιμο» της ποινής και μόνο πρόστιμο ζήτησε η ΑΕΚ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 19:49
UPD:19:51
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Μόνο πρόστιμο, για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Ολυμπιακό, ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ να επιβληθεί στην ομάδα, κατά την εκδίκαση της έφεσης των «κιτρινόμαυρων» στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

Πρωτοδίκως η Ένωση τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, καθώς και με τιμωρία της έδρας για 2 αγωνιστικές, για τα επεισόδια των οπαδών στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό. 

Η νομική εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου, ζήτησε μόνο την επιβολή προστίμου επειδή, όπως είπε, δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες και τραυματίες, ενώ τα επεισόδια δεν καταγράφηκαν στον εν γένει χώρο του σταδίου. 

«Η έκθεση των τριών παρατηρητών αναφέρει τα ότι τα επεισόδια έγιναν εκτός σταδίου. Η απόφαση ανατρέχει στην έκθεση της αστυνομίας. Αυτή γράφει πως πετούσαν αντικείμενα στην αστυνομία στον περιβάλλοντα χώρο. Οι δράστες πετούσαν αντικείμενα από απόσταση και δεν γράφει πουθενά πως ήταν εντός του περιβάλλοντα χώρου», ανέφερε η κυρία Ρίζου.

Και συμπλήρωσε: «Το παράπονό μας είναι πως όταν υπάρχει κενό ή ασάφεια, αυτό δεν θα πρέπει να πηγαίνει εις βάρος μιας ομάδας. Δεν μπορεί να υπάρχει αδίκημα χωρίς νόμο. Στα επεισόδια δεν υπήρξε ούτε τραυματισμός, ούτε σύλληψη και δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, ενώ ήταν μικρής διάρκειας».

Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε βίντεο με τα επεισόδια στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την υπεράσπιση της ΑΕΚ να ζητεί να ληφθεί υπόψη, καθώς υποστήριξε ότι είναι απαράδεκτο αυτό να συμβαίνει στην εκδίκαση της έφεσης και όχι στην αρχική εκδίκαση της υπόθεσης.

Τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να γίνει χρήση του βίντεο, με την κυρία Ρίζου να σημειώνει: «Μας επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών χωρίς βιαιοπραγίες, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς να επηρεαστεί η εξέλιξη του αγώνα. Τι τιμωρία θα υπάρξει αν συμβούν αυτά; Η ίδια; Δεν θα είναι άδικο για εμάς;».

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Ομοσπονδίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις