Ελεύθερος έπειτα από τρία χρόνια ομηρίας στη Συρία Ιάπωνας δημοσιογράφος

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 19:29
UPD:19:38
REUTERS/KYODO
A- A A+

Ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ένας Ιάπωνας ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ο οποίος κρατείτο όμηρος εδώ και τρία χρόνια στη Συρία, αφέθηκε ελεύθερος, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

«Λάβαμε πληροφορίες από το Κατάρ ότι ο κύριος Τζουμπέι Γιασούντα απελευθερώθηκε» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

«Ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Αντιόχεια (Αντάκια στην Τουρκία)» πρόσθεσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Ο Σούγκα ανέφερε ότι η κυβέρνηση πραγματοποιεί ελέγχους προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ο άνδρας που αφέθηκε ελεύθερος είναι πράγματι ο Γιασούντα, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό, γι' αυτό ακριβώς οι αρχές ενημέρωσαν και τη σύζυγό του.

Γιαπωνέζικα ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Γιασούντα, ηλικίας 44 ετών, αιχμαλωτίστηκε από ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα αφού εισήλθε στη Συρία από την Τουρκία το 2015.

Έκτοτε εμφανιζόταν σε βίντεο που περιστασιακά δημοσιοποιούνταν στο Διαδίκτυο, ατημέλητος και με τα μαλλιά του να γκριζάρουν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή