Τουρκία: Σύλληψη Σουηδού τουρκικής καταγωγής για διασυνδέσεις με το PKK

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 09:50
UPD:09:51
REUTERS/MURAD SEZER

Η τουρκική αστυνομία και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών θεωρούν ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντηθεί με ανθρώπους που συνδέονται με το PKK και οργάνωνε συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες μελών της οργάνωσης στη Σουηδία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έναν 46χρονο Σουηδό τουρκικής καταγωγής συνέλαβαν οι αρχές στο Ντιγιάρμπακιρ, με την υποψία ότι συνδέεται με την εκτός νόμου κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών θεωρούν ότι ο άνδρας ταξίδεψε στην Τουρκία για να συναντηθεί με ανθρώπους που συνδέονται με το PKK και οργάνωνε συναντήσεις και άλλες δραστηριότητες μελών της οργάνωσης στη Σουηδία.

Το PKK, το οποίο η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση, διεξάγει ανταρτοπόλεμο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας από το 1984. Η βία σε αυτές τις περιοχές, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, σταδιακά αναζωπυρώθηκε μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός το 2015. Τους τελευταίους μήνες, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον κρησφύγετων ανταρτών στα όρη Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Άγκυρα έχει απειλήσει επανειλημμένα να εξαπολύσει επίσης χερσαίες επιχειρήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή