Δικαστές: Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης στη δίκη της Χ.Α.

«Το Δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα» αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 12:27
UPD:12:29
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Τις αιτιάσεις περί ευθυνών του δικαστηρίου για την καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής απορρίπτει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Καθώς πληθαίνουν οι ανακοινώσεις με αίτημα την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής, επιρρίπτοντας μάλιστα ορισμένες φορές τις ευθύνες της καθυστέρησης στο Δικαστήριο, οφείλουμε να παραθέσουμε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη μένουν αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης» αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, στη δίκη αυτή, η οποία μέχρι σήμερα έχει διαρκέσει 3,5 χρόνια και έχουν διεξαχθεί 283 συνεδριάσεις, υπάρχουν 68 κατηγορούμενοι, έχει ολοκληρωθεί η εξέταση 150 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης υπολογίζονται σε 230.

Επίσης έχει προχωρήσει η ανάγνωση εγγράφων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που υπερβαίνουν τις 50.000 σελίδες, ενώ παρίστανται 125 συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

Σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μέχρι και σήμερα το Δικαστήριο συνεδριάζει 10 φορές το μήνα και τούτο διότι δεν υπάρχει ειδική αίθουσα για να διεξάγεται η διαδικασία σε πιο τακτική βάση. «Οι δικαστές και εισαγγελείς της συγκεκριμένης δίκης εργάζονται με μεγάλη ευσυνειδησία, δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους θεσπισμένους νόμους και τηρώντας τις αρχές της δίκαιης δίκης» τονίζει η Ένωση.

Όπως επισημαίνει, «επιδίωξη όλων είναι να περαιώνονται οι δίκες μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με την τήρηση όλων των δικονομικών κανόνων και αυτό είναι εφικτό μόνο όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή