Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Μαύρη ημέρα για τη μάχιμη Αστυνομία

«Στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή»
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 11:38
UPD:11:44
facebook/ Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών - ΕΑΣ
A- A A+

Για «μαύρη ημέρα για τη μάχιμη Αστυνομία» κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, σε ανάρτησή της για την επίθεση που δέχθηκαν χθες το βράδυ αστυνομικοί έξω από καταυλισμό, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ΕΑΣΥΑ, περιπολικό της Άμεσης Δράσεως το οποίο προσπάθησε να ελέγξει ύποπτο άτομο στη διασταύρωση των οδών Κηφισού και Π. Ράλλη «δέχθηκε επίθεση από 30 άτομα τα οποία βρισκόταν σε παρακείμενο καταυλισμό Ρομά».

FACEBOOK/ ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΑΘΗΝΏΝ - ΕΑΣ

«Οι συνάδελφοί μας ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς, υπέστησαν βαριές σωματικές βλάβες και νοσηλεύονται στο 401 ΓΣΝ» σημειώνει η Ένωση, η οποία συνοδεύει την ανάρτησή της με φωτογραφίες των αστυνομικών που τραυματίστηκαν.

Υποστηρίζει επίσης ότι «λόγω του γνωστού προβλήματος που εδώ και καιρό έχουμε καταγγείλει για τους ασυρμάτους οι συνάδελφοί μας καλούσαν σε ενισχύσεις, πλην όμως ήταν αδύνατη η επικοινωνία τους με το Κέντρο και οι ενισχύσεις κλήθηκαν μόνο όταν ο ένας εξ’ αυτών κατάφερε να ξεφύγει από αυτούς που προσπαθούσαν να τον λιντσάρουν και επικοινώνησε τηλεφωνικώς».

Η ΕΑΣΥΑ δηλώνει «προς κάθε κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που οι ασύρματοι αποδειχθεί ότι δεν λάμβαναν» θα καταθέσει μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο. «Δεν μπορεί ο καθένας να επιτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο στον Έλληνα αστυνομικό και να μένει ατιμώρητος και δεν μπορεί όσοι ασχολούνται μόνο με τις κρίσεις να μην αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις επικοινωνίες στέλνουν τους αστυνομικούς σαν πρόβατα στη σφαγή, ενώ ταυτόχρονα βαυκαλίζονται ότι προΐστανται σε μια ευρωπαϊκή Αστυνομία» τονίζει για να προσθέσει: «Τώρα άραγε σε ποιον θα διατάξετε ΕΔΕ; Βαρεθήκαμε να επισκεπτόμαστε συνεχώς τα επείγοντα του 401».

Σημειώνει τέλος ότι «ουδείς αξιωματικός επισκέφτηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο» και καταλήγει: «Αλλά ποιος να έρθει; Φοβούνταν όλοι μήπως φεύγοντας από το γραφείο τους αποστρατευτούν, οπότε προτίμησαν να μείνουν εκεί».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή