Δ. Κουτσούμπας: Ψεύτικες προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ με κοροϊδία για «καθαρή έξοδο»

Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 20:17
UPD:20:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ
A- A A+

«Παράδειγμα προς αποφυγή» για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο χαρακτήρισε την πορεία και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, στο Σορφχάιντε, βορειοανατολικά του Βερολίνου, στο κτήριο όπου το 1973 φιλοξενήθηκε το 9ο Συνέδριο του κόμματος.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, συνεχίζοντας την κοροϊδία περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό για την επόμενη μέρα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, υποστηρίζοντας ότι «και η επόμενη μέρα θα είναι, δυστυχώς, ίδια με την προηγούμενη». «Άλλωστε, γι' αυτή την επόμενη μέρα, για την έξοδο από την οικονομική καπιταλιστική κρίση για λογαριασμό όμως του κεφαλαίου και με τον λαό μας να φορτώνεται τα βάρη της κρίσης, έχουν δουλέψει τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν, όσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια» είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε ότι όσα δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενοι, «τα επιδεικνύει σήμερα ο κ. Τσίπρας ως δήθεν μεγάλο επίτευγμά του στους εκπροσώπους του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να ανανεώσουν τη στήριξή τους στο κόμμα του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

«Για τις ίδιες αυτές μεταρρυθμίσεις μιλάει όμως και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «του έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα».

«Ένα και μοναδικό στόχο έχουν και οι δύο: Να ολοκληρώσουν τη βρώμικη δουλειά για την καπιταλιστική ανάκαμψη, δηλαδή την εξασφάλιση των κερδών των λίγων ομίλων. Αυτός ο στόχος διαπερνά και όλη τη μνημονιακή περίοδο και τη σημερινή υποτίθεται μεταμνημονιακή» ανέφερε και τόνισε ότι απέναντι «στις ψεύτικες προσδοκίες που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη λεγόμενη "καθαρή έξοδο", τη συμφωνία για το χρέος, τη δήθεν "δίκαιη" ανάπτυξη», αλλά και απέναντι στις «εξίσου κάλπικες υποσχέσεις της ΝΔ, ότι οι δικές της μεταρρυθμίσεις είναι φιλολαϊκές, ότι θα πετύχει μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που ματώνουν τον λαό, ότι θα φέρει αναπτυξιακή έκρηξη, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι του μόχθου, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει την επόμενη μέρα, όποιος κι αν τη διαχειριστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στη «διαφημιζόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση» της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, δεν αφορά αναβάθμιση των συμφερόντων και του δίκιου των λαών ή την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, αλλά «τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει σημαιοφόρος της πολιτικής τους στα Βαλκάνια, στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική και Μ. Ανατολή. Οι κύριοι της κυβέρνησης δηλώνουν περήφανοι γιατί ενισχύεται η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, ενός δολοφονικού οργανισμού, ο οποίος ευθύνεται και για το αιματοκύλισμα των Βαλκανίων. Δηλώνουν περήφανοι γιατί το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχουν σφραγίσει με το αίμα των λαών δύο και τρεις φορές τις αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έμαθε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει καλά τη "δουλειά". Τέτοια κατάντια των γιαλατζί αριστερών κομπιναδόρων. Έμαθε να τα δίνει όλα στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, να εμπλέκει το λαό στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να κάνει υποκλίσεις και να ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Εφησυχάζει τον λαό μας, ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά την Τουρκία, επισήμανε ότι «διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή, σε αντιπαράθεση με την ελληνική αστική τάξη, η οποία επίσης διεκδικεί μερίδιο από το πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών με θύματα τους λαούς». Και οι δύο λαοί όμως και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους, ανέφερε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν κοινό εχθρό τα μονοπώλια, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή