Σε απολογία ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 13:30
UPD:15:34
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN
A- A A+

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, βάσει του άρθρου 15, παράγραφος 4β. του πειθαρχικού κώδικα της Ομοσπονδίας, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ποινή αφαίρεσης βαθμών.

Η πειραϊκή ομάδα θα απολογηθεί για τη συμπεριφορά οπαδών της στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν ζημιές στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, ενώ επιβαρυντική για τους «ερυθρόλευκους» είναι η έκθεση της Αστυνομίας.

Ο Ολυμπιακός θα ζητήσει, αν κριθεί ένοχος κι εφόσον του επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, η ποινή να έχει ισχύ για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Στην παράγραφο 4β. του άρθρου 15, βάσει του οποίου είχε τιμωρηθεί η ΑΕΚ με -3 βαθμούς στο πρωτάθλημα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναφέρεται:

«β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».
 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις