Ο Γκέιτς συμπράττει με τους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020 

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 12:29
UPD:15:11
REUTERS/ISSEI KATO
A- A A+

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς «Our Global Goals», θα ξεκινήσει μια σύμπραξη με την Japan Sports Agency και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, σε μια προσπάθεια επίτευξης των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals) των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος του χρόνου του στο οικογενειακό ίδρυμα που διαθέτει, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της SDG, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της ακραίας φτώχειας και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, έως το 2030.

Σε εκδήλωση στο Τόκιο, ο Γκέιτς δήλωσε ότι θα αποκτήσει σχέση σύνδεσης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως μέσο αύξησης της συνειδητοποίησης των SDG και παρότρυνε την Ιαπωνία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή βοήθειας και ανάπτυξης.

«Χώρες όπως η Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν γενναιόδωρα, ακόμη πιο γενναιόδωρα από όσο σήμερα» δήλωσε ο 63χρονος δισεκατομμυριούχος.

Ο Γκέιτς, που βρέθηκε μαζί τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Tokyo 2020 και πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσίρο Μόρι, δεν ανακοίνωσε πολλές λεπτομέρειες, αλλά σχεδιάζει να ξεκινήσει το πρόγραμμα το 2019.

«Η ευκαιρία για την Ιαπωνία είναι μεγάλη, ακόμη και σε μια εποχή που πολλές χώρες δείχνουν εσωστρέφεια, να συνεχίσει για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη», είπε.

Τον περασμένο Απρίλιο είχε δηλώσει ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως το 2023, για να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης για την καταπολέμηση της ελονοσίας. 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις