Παλέρμο: Επαφές Αλ. Τσίπρα με Σίσι και Μεντβέντεβ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 16:29
UPD:16:32
INTIME NEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI
A- A A+

Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ο οποίος ήταν στο Παλέρμο αλλά δεν συμμετείχε στις επίσημες εργασίες της Διάσκεψης, λόγω των διαφωνιών από μέρος κάποιων Λιβυκών ομάδων, εξέφρασε την ανησυχία του για την αποσταθεροποίηση της Λιβύης και για την ενεργή ανάμειξη τρίτων χωρών στη χώρα.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν, επίσης ,το ρόλο της Ελλάδας και της Ε.Ε. κατά την προσεχή περίοδο σε σχέση με το ζήτημα της Λιβύης.

INTIME NEWS/ΓΤΠ ANDREA BONETTI

Ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία και με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενόψει της προσεχούς επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Μεντβέντεφ και Τσίπρας συζήτησαν, ακόμη, την οικονομική συνεργασία των δυο χωρών καθώς και τι εξελίξεις στη Λιβύη.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης πραγματοποιήθηκε πρόγευμα εργασίας, κατά το οποίο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το επόμενο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. περιόδου 2021-2017, στα ενεργειακά, στη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως και σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

INTIME NEWS/ΓΤΠ ANDREA BONETTI

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, η Ελλάδα προσκλήθηκε για πρώτη φορά σε διεθνή Σύνοδο για τη Λιβύη, γεγονός το οποίο – όπως ανέφεραν - αντανακλά τον αυξημένο ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή