ΠΟΑΣΥ: Άλλη μια ανεκπλήρωτη υπόσχεση η απεργία ενστόλων

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 19:43
UPD:19:46
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για «υποκριτική στάση της κυβέρνησης, την οποία μας επεφύλαξε για άλλη μια φορά, καταδεικνύοντας πόσο σέβεται τις εξαγγελίες της περί διεύρυνσης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με αφορμή την έναρξη, στην Ολομέλεια της Βουλής, της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Όπως επισημαίνει, ενώ είχε τεθεί από την ίδια την κυβέρνηση σε δημόσια διαβούλευση, μεταξύ άλλων, και η αναθεώρηση του άρθρου 23 με στόχο την επέκταση του δικαιώματος της απεργίας και στα Σώματα Ασφαλείας, εντούτοις στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής «δεν υπάρχει καμία νύξη στο κορυφαίο για μας αυτό ζήτημα», με αποτέλεσμα να μένει ανεκπλήρωτη «άλλη μια υπόσχεση».

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα, είχε υποβάλλει σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της στον τότε πρόεδρο της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος και υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, «ευελπιστώντας στη θετική κατάληξη του διαχρονικού αιτήματός μας για το δικαίωμα της απεργίας».

Οι αστυνομικοί καλούν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα «να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριλάβουν τελικά στις υπό αναθεώρηση διατάξεις και την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 23 παρ. 2 του Συντάγματος, ώστε να αρθεί ο απόλυτος περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας των Ελλήνων αστυνομικών».

Όπως υποστηρίζουν, «δε μπορεί από τη μια ορισμένοι να ζητούν μέτρα εκδημοκρατισμού της αστυνομίας και από την άλλη την ίδια ώρα να αρνούνται τη δημοκρατία στην πράξη.

Ας αντιληφθούν όλοι ότι οι καιροί έχουν ωριμάσει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι σε θέση να διαχειριστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά το αναφαίρετο αυτό συνταγματικό μας δικαίωμα» τονίζει η ΠΟΑΣΥ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή