Πρ. Παυλόπουλος: Μήνυμα για το Πολυτεχνείο με αναφορές στον επικίνδυνο λαϊκισμό

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 11:01
UPD:11:02
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Για τα επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ειδεχθείς εχθροί της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κάνει λόγο στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πρωτίστως Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και, ιδίως, εκείνων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας.  Είναι όμως και εμβληματική ημέρα περίσκεψης ως προς την διαχρονική αξία της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας καθώς και ως προς την ανάγκη της καθημερινής και άνευ όρων υπεράσπισής τους. Υπεράσπισης η οποία, όπως αναδεικνύει η σύγχρονη κρίσιμη συγκυρία, δεν αφορά μόνο τον Τόπο μας, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνακόλουθα δε αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

 Και προσθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Και τούτο διότι αποτελεί κοινό τόπο πλέον η διαπίστωση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα απειλούνται ευθέως από άκρως επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού -που παραπέμπουν ακόμη και στη νοοτροπία του φασισμού ή και του ναζισμού- τα οποία πολλαπλασιάζονται δυστυχώς σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία έχουμε χρέος, όλοι οι συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι, ν’ αντιμετωπίσουμε ως ειδεχθείς εχθρούς της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή