Αυστραλία: Από ανανεώσιμες πηγές το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας ως το 2025

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 00:51
REUTERS/DAVID GRAY
A- A A+

Η αυστραλιανή βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα εγκαταστήσει περισσότερα από δέκα γιγαβάτ νέας ηλιακής και αιολικής ενέργειας το 2018 και 2019. Εάν διατηρηθεί αυτή η τάση, η Αυστραλία θα προμηθεύεται το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2025.

Η ανάλυση από το Ινστιτούτο Ενεργειακής Αλλαγής του Εθνικού Πανεπιστημίου Αυστραλίας δείχνει ότι η εγχώρια ενεργειακή βιομηχανία επέδειξε την ικανότητα να παράγει 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στις αρχές της δεκαετίας του 2030, εάν ο σημερινός ρυθμός εγκαταστάσεων συνεχιστεί πέρα ​​από το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Το περασμένο έτος ήταν ένα έτος ρεκόρ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αυστραλία, με προστιθέμενη χωρητικότητα 2.200 μεγαβάτ. Το 2018 και το 2019, η Αυστραλία θα εγκαταστήσει περίπου 10.400 μεγαβάτ νέας ανανεώσιμης ενέργειας, η οποία θα περιλαμβάνει 7.200 μεγαβάτ ανανεώσιμων πηγών μεγάλης κλίμακας. Αυτή η νέα χωρητικότητα χωρίζεται περίπου ισομερώς μεταξύ μεγάλων ηλιακών φωτοβολταϊκών, αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών οροφής. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα κατά κεφαλήν ποσοστό 224 βατ ανά άτομο ανά έτος, το οποίο είναι μεταξύ των υψηλότερων σε οποιοδήποτε κράτος.

Οι προβλέψεις του ινστιτούτου βασίζονται στην παραδοχή ότι η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή, καθώς έχει αλλάξει ελάχιστα κατά την τελευταία δεκαετία, και ότι η ηλιακή και η αιολική ενέργεια μεγάλης και μικρής κλίμακας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τα τρέχοντα ποσοστά, με την παραγωγή από βιομάζα και υδροηλεκτρικά έργα να παραμένει σταθερή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή