Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση συνταξιούχων με πορεία στο ΥΜΑΘ

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 11:55
UPD:15:18
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές των συντάξεων πραγματοποίησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνταξιούχοι από τη συμπρωτεύουσα και διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας, από τη Θεσπρωτία μέχρι τον Έβρο και από τη Μαγνησία μέχρι την Καστοριά, που έφτασαν στην πόλη με λεωφορεία και συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11 το πρωί.

Βασικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι η κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου αλλά και η επιστροφή όλων των χρημάτων από τις μειώσεις κατά τα χρόνια των μνημονίων σε επικουρικές και κύριες συντάξεις και στην υγεία.

«Έχουμε ξεκινήσει έναν μεγάλο μαζικό αγώνα, θα τον συνεχίσουμε όχι από τον καναπέ, αλλά από τους δρόμους» τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλήτής της συγκέντρωσης, σημειώνοντας ότι οι συνταξιούχοι έχουν πραγματοποιήσει φέτος 142 κινητοποιήσεις.

Φωνάζοντας συνθήματα, οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία και μέσω των οδών Εγνατία και Αντιγονιδών κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο. Απαιτούμε να μας δοθούν όλα όσα παρακρατήθηκαν, να επιστρέψουν οι συντάξεις μας στα επίπεδα του 2010» είπε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ του Ν. Καβάλας, Στέργιος Μανατζής.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. «Θα συμμετέχουμε στις 28 Νοεμβρίου στην πανελλαδική απεργία, γιατί αλλιώς πού πάνε οι δικοί μας κόποι;» διερωτήθηκε από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωαννίνων, Γιάννης Κάλπης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστο Σαλονικιό, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 51 λεωφορεία με συναδέλφους τους από τις περισσότερες πόλεις της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι συνταξιούχοι αποχώρησαν από το ΥΜΑ-Θ, δίνοντας ραντεβού για την κάθοδο στην Αθήνα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή