ΑΔΕΔΥ: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις σε ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ αγροτών και ΠΟΠΟΚΠ

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 12:27
UPD:16:06
INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ
A- A A+

Τις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών) και της ΠΟΠΟΚΠ, που πραγματοποιούν καταλήψεις στα κτίρια του ΟΑΕΕ, του ΕΦΚΑ-τομέας αγροτών, καθώς και του κτηρίου διοίκησης του ΕΦΚΑ στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Οι εν λόγω υπάλληλοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση των υπηρεσιών «και την προχειρότητα και αδιαφορία των κυβερνώντων, που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη εργαζόμενων και πολιτών».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, οι ελλείψεις στον ΟΑΕΕ είναι τέτοιες, ώστε να καλούνται, σε ένα από τα υποκαταστήματά του, μόλις έξι εργαζόμενοι να εξυπηρετήσουν 22.000 ασφαλισμένους. «Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο κ. Πετρόπουλος ανέλαβε διοικητής του ΟΑΕΕ και οι αντίστοιχες υπηρεσίες είχαν 14 εργαζόμενους, ο ίδιος μιλούσε για την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του» σημειώνει.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι στον ΕΦΚΑ Αγροτών, επί περίπου δύο χρόνια, λιγότεροι από 200 υπηρετούντες καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο αγρότες, υπερβάλλοντας καθημερινά εαυτόν, θυσιάζοντας ελεύθερο χρόνο και παραβιάζοντας ωράρια, εξαναγκαζόμενοι από τις εκάστοτε διοικήσεις σε εργασία τα Σαββατοκύριακα και σε περιστολή αδειών, «σε μια σύγχρονη γαλέρα», χωρίς συνθήκες υγιεινής, με βασικές ελλείψεις στην απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, εγκαταλελειμμένοι «και εκτεθειμένοι στις απειλές, τη λεκτική βία και την οργή των πολιτών που "απολαμβάνουν" όλο και χειρότερες παροχές και υπηρεσίες».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχουν μεγάλη ευθύνη, καθώς όχι μόνο δεν ενισχύουν, αλλά αποψιλώνουν με «πελατειακές μετακινήσεις» το ελάχιστο προσωπικό και αφήνουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους «στο έλεός τους». Όπως υποστηρίζει, είναι οι ίδιοι που κάνουν πως νοιάζονται για το ότι δε βγαίνουν γρήγορα οι συντάξεις των συνταξιοδοτούμενων. Η πολιτική της συρρίκνωσης του Δημοσίου που επιβάλουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι θεσμοί μαζί με την ενοποίηση των ταμείων χωρίς προϋποθέσεις και χρηματοδότηση οδηγεί στην υποβάθμιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην εγκατάλειψη των υπηρεσιών Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργαζόμενων σ αυτές.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το αίτημα για ενίσχυση του ΕΦΚΑ με επιπλέον προσωπικό για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάρρευση και απαιτεί μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών οι οποίες πλήττονται από τις περικοπές των μνημονίων και απειλούνται με κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση.

Καταγγελία για συλλήψεις

Αργά το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε τη σύλληψη των συνδικαλιστών-μελών του δσ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων (ΟΑΕΕ), Χρήστου Βαγενά και Ελένης Μανουρά, που παραπέμπονται στον εισαγγελέα για να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, «με βάση το "ιδιώνυμο" που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση».

«Το "έγκλημα" των συναδέλφων μας είναι ότι, υλοποιώντας αποφάσεις του συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή