Η Ατλέτικο Μαδρίτης υποθηκεύει το «Wanda Metropolitano»

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 11:19
UPD:11:24
wikipedia commons/ Fernandopascullo
A- A A+

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βάζει υποθήκη το νέο γήπεδό της, το «Wanda Metropolitano», προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει χρέος 200 εκατομμύριων ευρώ, το οποίο προέρχεται από δύο δάνεια που έλαβε για να πληρώσει τις εργασίες του έργου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων Palco23.

Οι «ροχιμπλάνκος» θα λάβουν το ποσό από την Inbursa, μια εταιρεία που ανήκει στον Μεξικανό μεγιστάνα, Κάρλος Σλιμ, από τον οποίο είχαν εξασφαλίσει 160 εκατ. ευρώ ως μέρος προηγούμενου δανεισμού, προχωρώντας τώρα στην αλλαγή των όρων και την επέκτασή του.  

Το δάνειο από την Inbursa λήγει το 2020 και η πρόθεση της Ατλέτικο είναι να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής γι' ακόμη δέκα χρόνια, αποκτώντας έτσι περισσότερο περιθώριο ελιγμών. Με τη λειτουργία αυτή, ο σύλλογος θέλει επίσης να ομαδοποιήσει το χρέος του, χωρίς να το διανείμει σε διαφορετικούς πιστωτές.  

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019, αλλά απαιτούν την έγκριση της συνεδρίασης των μετόχων, η οποία πρέπει να συνεδριάσει ως το τέλος του έτους.  

Σε αυτή τη συνάντηση, ο σύλλογος θα συζητήσει επίσης την έγκριση της πώλησης της έκτασης του «Βιθέντε Καλντερόν». Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης έχει ήδη ανάψει «πράσινο φως» για να κατεδαφιστεί το γήπεδο το 2019.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις