Οι Dead Can Dance έρχονται στη Θεσσαλονίκη

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 18:50
A- A A+

Οι απόκοσμα αιθέριοι Dead Can Dance, στο πλαίσιο της «A Celebration - Life and Works 1980 - 2019» περιοδείας τους, η οποία γιορτάζει το σύνολο της πορείας τους στις τέσσερις δεκαετίες της, επισκέπτονται για μια συναυλία, την 1η Ιουλίου 2019, το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.

Στον κόσμο των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Το συγκρότημα που δημιουργήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το 1981, με τις μυστικιστικές συνθέσεις του Brendan Perry και την αγγελόπλαστη φωνή της Lisa Gerrard, ιχνογράφησε ένα παράλληλο ηχητικό σύμπαν, υπέρ και πέρα των αισθητών διαστάσεων, σε μια άβατη ιερή χώρα. Διαλύθηκε περίπου δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, «The Spiritchaser», το 1996.

Μετά από 16 χρόνια και με την απουσία τους να έχει υπάρξει ιδιαίτερα αισθητή, στις 29 Φεβρουαρίου του 2012, ανακοίνωσαν λιτά την επανένωση τους, επισφραγίζοντας την με το καινούργιο άλμπουμ «Anastasis» και με παγκόσμια περιοδεία τους επισκέφτηκαν 4 ηπείρους, σε διάστημα 8 μηνών, με 22 συναυλίες στην Ευρώπη.

Φέτος κυκλοφόρησαν το νέο, 9ο κατά σειρά, στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο «Dionysus», ένα μουσικό έργο που -όπως υποδηλώνει το για ακόμα μια φορά ελληνικό όνομά του- ερευνά την επίδραση του θεού Διονύσου στις παλαιο-ευρωπαϊκές θρησκευτικές πρακτικές που καταπιέστηκαν από την κυριαρχία του χριστιανισμού και του ισλαμισμού.

Για τους Dead Can Dance η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα. Άλλωστε, η επιλογή της θεματολογίας αλλά και των ίδιων των τίτλων των δίσκων τους από την ελληνική παράδοση το δεικνύουν. Αλλά και το ελληνικό κοινό τους λατρεύει, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη μαζική προσέλευσή του στις ζωντανές εμφανίσεις τους στη χώρα μας.

Έναρξη προπώλησης εισιτήριων: Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι
Προπώληση - 33 ευρώ (early bird), 38 ευρώ

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.grwww.public.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt.
Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους. Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, 2109636489

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς