Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ανάγκη για προσλήψεις ηλικιακά νέων στο Δημόσιο

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 15:04
UPD:15:14
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Την ανάγκη μόνιμων προσλήψεων ηλικιακά νέων με ψηφιακές δεξιότητες ώστε να αναβαθμιστεί το Δημόσιο, επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Νews 24/7», η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι λόγω του περιορισμού των προσλήψεων ο μέσος όρος ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων είναι τα 50 έτη και τόνισε ότι για να γίνει ο αναγκαίος ψηφιακός μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης απαιτείται η ηλικιακή ανανέωση με την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού από 30 έως 35 ετών.

«Αν θέλουμε ένα πραγματικά αναβαθμισμένο Δημόσιο, ψηφιακό και αποτελεσματικό, πρέπει να μπουν σε αυτό και νέοι άνθρωποι, με προσόντα που να μπορούν να κάνουν και καριέρα στο Δημόσιο. Όχι να είναι με συμβάσεις ή με ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως θέλει η ΝΔ, με αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες και εργασιακές σχέσεις», υπογράμμισε η υπουργός.

Για τις προσλήψεις του 2019, ανέφερε ότι θα καλυφθούν συνολικά 15.757 μόνιμες θέσεις και συγκεκριμένα περίπου 8.000 στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και του κοινωνικού κράτους, όπως προκύπτει από τον κανόνα 1:1, καθώς και οι θέσεις με κατοχυρωμένη χρηματοδότηση, δηλαδή, 3.257 θέσεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και 4.500 στην Ειδική Αγωγή.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή