Πρ. Παυλόπουλος: Δεν δικαιολογείται η αναθεώρηση των διατάξεων για την Εκκλησία

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 18:04
UPD:18:16
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Η αδήριτη πραγματικότητα επιβάλλει σε κάθε Έλληνα -ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων- το χρέος να αναγνωρίζει ότι, στη σημερινή επώδυνη συγκυρία, η Εκκλησία διαδραματίζει έναν εξέχοντα κοινωνικό ρόλο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την αντιφώνησή του, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Πάτρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για ανεκτίμητη προσφορά της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης και της Εκκλησίας στην πορεία του λαού και του έθνους

«Προσφορά, η οποία αναγνωρίζεται γενικώς από κάθε καλόπιστο, ανεξάρτητα από το αν και κατά πόσο θρησκεύεται. Διότι την προσφορά τεκμηριώνουν αμαχήτως τα ίδια τα γεγονότα, ακόμη και στις μέρες μας», συμπλήρωσε.

«Όλη αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται με ενάργεια σε όλα τα Συντάγματά μας, αυτονοήτως δε και στο ισχύον Σύνταγμα. Και οι σχετικές διατάξεις των Συνταγμάτων μας, άρα και του ισχύοντος, δεν έχουν αμιγώς κανονιστικό περιεχόμενο, δεν θεσπίζουν δηλαδή ένα “δέον” αλλά αποτυπώνουν σε Συνταγματικό επίπεδο μια ιστορική αλήθεια. Και κατά τούτο -και ακριβώς επειδή αυτή η αλήθεια ισχύει και σήμερα- δεν δικαιολογείται η αναθεώρησή τους», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Όπως σημείωσε, η Εκκλησία στην «καρδιά» της κρίσης, ανέλαβε πλειάδα ουσιαστικών πρωτοβουλιών, για την στήριξη του κοινωνικού συνόλου, καλύπτοντας σημαντικά κενά. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή