ΕasyJet: Απογειώθηκαν ζημιές, τζίρος και επιβατική κίνηση

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2001 17:26
UPD:18:49
A- A A+

Εκτακτες δαπάνες οδήγησαν στα ύψη τις ζημίες που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους η βρετανική EasyJet. Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου, ανακοίνωσε όμως παράλληλα μεγάλες ποσοστιαίες αυξήσεις του τζίρου της (κατά 43%) και της επιβατικής της κίνησης (κατά 31%).

Συγκεκριμένα, για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, η EasyJet ανακοίνωσε προ φόρων ζημίες 10,3 εκατ. στερλινών, έναντι ζημιών 2,3 εκατ. στερλινών, που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Η κατακόρυφη αυτή αύξηση οφείλεται σε έκτακτες δαπάνες ύψους 3,3 εκατ. στερλινών από stock options, καλύψεις υποχρεώσεων ελβετικής θυγατρικής της, αλλά και επενδύσεων σε νέα αεροσκάφη, ενώ αρνητικά επέδρασαν και οι υψηλές τιμές των καυσίμων.

Η EasyJet ανακοίνωσε επίσης ότι ο τζίρος της κατά το εξάμηνο έφθασε στα 142,3 εκατ. στερλίνες από 100,1 εκατ. στερλίνες που ήταν το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Το χρονικό αυτό διάστημα μετέφερε με τα αεροσκάφη της 3,2 εκατομμύρια επιβάτες, έναντι 2,4 εκατομμυρίων που είχε μεταφέρει το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους 1999/2000.

Η εταιρεία, αναμένει καλύτερα αποτελέσματα το εξάμηνο Απριλίου - Σεπτεμβρίου, αφού η κίνηση αυξάνεται τη θερινή περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή