Μπάσκετ: Αντίθετος με το σχέδιο Αθλητικού Νόμου ο Βασιλακόπουλος

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 17:34
UPD:17:36
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος

A- A A+

Με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το περιεχόμενο και τον τρόπο σύνταξης του προς συζήτηση κειμένου του Σχεδίου Αθλητικού Νόμου.

Συγκεκριμένα, η διαφωνία του προέδρου της ΕΟΚ εδράζεται σε όσα προβλέπονται για τις θητείες των διοικητικών συμβουλίων και της απλής αναλογικής, που έχει τίτλο «Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Στην επιστολή του ο κ. Βασιλακόπουλος υποστηρίζει ότι το εν λόγω κείμενο θα έπρεπε να έχει επιστραφεί ως "ανεπίτρεπτο, συμπλεγματικό, προσβλητικό και εξόχως υβριστικό" και μόνο λόγω του τίτλου "Δημοκρατικός Εκσυγχρονισμός" που φέρει.

Ένας τίτλος που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσβάλει το σύνολο της εθελοντικής λαϊκής συμμετοχής και για τον οποίο πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τους αρμόδιους συντάκτες, "και ταυτόχρονα να τους ζητηθεί να οργανώσουν σεμινάρια δημοκρατίας και να μας καλέσουν να μας διδάξουν".

Πέρα τούτου όμως, επισήμανε και ότι όλο το περιεχόμενο του προς συζήτηση κειμένου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος και ειδικότερα τις περιλαμβανόμενες στον Ολυμπιακό καταστατικό χάρτη και ιδίως με την παράγραφο 5 αυτού και παράλληλα επιχειρεί την κατάργηση των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Νίκαιας και την αυτονομία του αθλητικού κινήματος.

Με τη φράση "λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα" για το προτεινόμενο κείμενο, ο πρόεδρος της ΕΟΚ προτείνει αντί οποιασδήποτε συζήτησης, να ζητηθεί η άμεση συγκρότηση Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στην οποία να μετέχουν εκπρόσωποι του ολυμπιακού αθλητικού κινήματος, προκειμένου να συνταχθεί κείμενο το οποίο να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλητικού κινήματος και της αθλητικής κοινωνίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις