«Νυφικό Πεντοζάλι»: Ένα ανατρεπτικό δείπνο μυστηρίου

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 10:05
A- A A+

Το «Νυφικό Πεντοζάλι» -ένα ανατρεπτικό δείπνο μυστηρίου, για όσους ζητούν μια αλλιώτικη πρόταση ψυχαγωγίας- παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στις 8.30 το βράδυ,  στο El Convento del Arte [Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο  - πλησίον του Μετρό Μεταξουργείου].

H ομάδα του «Βρες το Δολοφόνο» επιστρέφει με ένα ολοκαίνουργιο και απόλυτα ανατρεπτικό δείπνο μυστηρίου: το γαμήλιο γλέντι της όμορφης Παρθένας με τον Ολλανδό γόνο μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν ο γαμπρός βρίσκεται νεκρός! Φήμες λένε ότι ο δολοφόνος του κρύβεται ανάμεσα στους θεατές – καλεσμένους του γάμου και όλοι είναι αποφασισμένοι να τον ανακαλύψουν.

Τρεις συντελεστές της παράστασης μάς μίλησαν για το «Νυφικό Πεντοζάλι»:

Γιάννης  Σαρακατσάνης

Γιάννης Σαρακατσάνης, σκηνοθεσία - σενάριο

«Τα δείπνα μυστηρίου δίνουν την ευκαιρία σε εμάς τους ηθοποιούς να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία, σε σχέση με μια κανονική παράσταση. Κατά τη διάρκεια των “ανακρίσεων”,  το κάθε τραπέζι έχει τον καθένα από εμάς δικό του, για τρία λεπτά. Στο τρίλεπτο αυτό καλούμαστε ν’ απαντήσουμε στις ερωτήσεις του τραπεζιού και να βοηθήσουμε να λύσουν τους γρίφους, πάντα όμως παίζοντας τον ρόλο μας. Αυτό, λοιπόν, το τρίλεπτο είναι μια μίνι, ιδιωτική παράσταση που παίζουμε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη παρέα, εκείνη τη βραδιά και εκείνη τη στιγμή! Έτσι, όταν οι ανακρίσεις τελειώσουν και έχουμε περάσει από όλα τα τραπέζια, εμείς θα έχουμε δει τον κάθε ένα θεατή στα μάτια, θα έχουμε συνομιλήσει μαζί του και θα τον έχουμε κάνει να γελάσει… προσωπικά».

Αλεξάνδρα  Ούστα

Αλεξάνδρα Ούστα, ηθοποιός

«Η “παντρειά” μιας τοπικής οικογενειακής επιχείρησης και μιας πολυεθνικής, ένας νησιωτικός γάμος που είχε πολύ σύντομο τέλος και ένα γαμήλιο γλέντι που οι θεατές -καλεσμένοι περνάνε ένα διασκεδαστικό δίωρο γελώντας και τρωγωπίνοντας ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε αυτό. Όλα αυτά συμβαίνουν στην παράσταση “Νυφικό Πεντοζάλι”. Από τα πιο αστεία σημεία της παράστασης, είναι όταν καλούμε τον κόσμο να συγκεντρωθεί για να πιάσει τη νυφική ανθοδέσμη, ώστε να κερδίσει μία βοήθεια για το παιχνίδι. Η συμμετοχή των θεατών είναι μεγάλη και η ευγενής άμιλλα πάει περίπατο αφού για κάποια δευτερόλεπτα επικρατεί σπρώξιμο και ίσως και λίγες αγκωνιές, προκειμένου να την πιάσουν. Δύο φορές χρειάστηκε να επαναλάβουμε τη διαδικασία γιατί την ανθοδέσμη την πιάσανε τρία άτομα και δεν υπήρχε περίπτωση να την αφήσουν μέχρι να τελειώσει η βραδιά. Το διαδραστικό κομμάτι της παράστασης είναι το πιο ωραίο και το πιο διασκεδαστικό, είναι κάθε φορά διαφορετικό και το κοινό φαίνεται να το απολαμβάνει ιδιαίτερα -το ίδιο και εμείς, οι ηθοποιοί».

Φιλιώ  Λαζανά

Φιλιώ Λαζανά, ιδέα-παραγωγή «Βρες τον Δολοφόνο»

«Αν είστε λάτρης του μυστηρίου, αν αναζητάτε νυχθημερόν απαντήσεις στα “πώς” και τα “γιατί” και κυρίως αν δεν πιστέψατε ποτέ ότι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, τότε το “Νυφικό Πεντοζάλι” επιβάλλεται να μπει στην ατζέντα σας! Εσείς θα κληθείτε να βρείτε τον δολοφόνο του γαμπρού, ανακρίνοντας τους ηθοποιούς και λύνοντας γρίφους, καθώς απολαμβάνετε ένα υπέροχο δείπνο με την παρέα σας».

Ταυτότητα Παράστασης
Κείμενο - σκηνοθεσία : Γιάννης Σαρακατσάνης. Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζερίτης, Μάνος Κανναβός, Μαρία Μπαλούτσου, Αλεξάνδρα Ούστα, Χρήστος Πίτσας, Σωσώ Χατζημανώλη. Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη, επιμέλεια κειμένου: Αριστέα Σταφυλαράκη, τεχνική επιμέλεια: Κώστας Κριεμπάρδης , επιμέλεια σκίτσων: Αντώνης Σκαρλάτος, επιμέλεια γρίφων: Φιλιώ Λαζανά, φωτογραφία: Κική Παπαδοπούλου, επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή