Τούρκος αντιπρόεδρος: Κακομαθημένες από την Ε.Ε. Ελλάδα και Κύπρος

«Η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση για τους υδρογονάνθρακες ούτε στην Κύπρο ούτε στο Αιγαίο ούτε στην Α. Μεσόγειο»
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 09:29
UPD:11:11
EPA/ANDREAS MANOLI
A- A A+

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, χαρακτηρίζοντας τις δύο χώρες «κακομαθημένες από την Ε.Ε.», προέβη ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, όπου επικαλέστηκε και την τουρκική στρατιωτική ισχύ.

Σε ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση για τον προϋπολογισμό του 2019, ο Οκτάι ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση από τα συμφέροντά της για τους υδρογονάνθρακες ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην ανατολική Μεσόγειο».

Και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα, οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε βήματα που προσπαθεί να κάνει εναντίον της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων η Ελλάδα και ο ελληνοκυπριακός τομέας, οι οποίοι είναι κακομαθημένοι από την Ε.Ε. Σε αυτό το θέμα, μαζί με την αποφασιστικότητα μας, τις διπλωματικές μας προσπάθειες δείχνουμε και τη στρατιωτική μας δύναμη και την πολιτική μας στην ενέργεια».

EURONEWS
Σημείωσε δε ότι για την ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται λεπτομερείς σεισμικές έρευνες με τα τουρκικά πλοία.

«Έπειτα από αυτές τις σεισμικές έρευνες χρησιμοποιούμε το εθνικό μας γεωτρύπανο, τον ‘’Πορθητή’’ για γεωτρήσεις στα ρηχά και βαθιά θαλάσσια νερά. Μετά τον "Πορθητή" θα συμπεριληφθεί στο νηολόγιό μας και το δεύτερο γεωτρύπανό μας στις αρχές του 2019», ανέφερε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή