Πρ. Παυλόπουλος: Να μην επιτρέψουμε ξανά σε ναζιστικά μορφώματα να καθορίσουν το μέλλον μας

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 12:21
UPD:14:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

«Ο κίνδυνος από τη ναζιστική θηριωδία δεν έχει περάσει» δήλωσε από τα Καλάβρυτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.  

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «στην Ευρώπη σήμερα ξεφυτρώνουν μορφώματα, τα οποία είναι ουσιαστικά - και δυστυχώς - συνεχιστές αυτής της θηριωδίας και της απάνθρωπης ιδεολογίας, αν μπορούμε να μιλάμε για ιδεολογία.  Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να υπερασπιστούμε τον άνθρωπο, την Δημοκρατία, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα.  Πρέπει να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά σε τέτοια μορφώματα να καθορίζουν το μέλλον μας και, ιδιαίτερα, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι στα μαρτυρικά Καλάβρυτα συντελέστηκε, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, μέσα από βάρβαρη σφαγή και ανελέητη καταστροφή, το μεγαλύτερο και απεχθέστερο έγκλημα πολέμου στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον γερμανικό στρατό κατοχής. «Τιμούμε σήμερα ευλαβικά την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων αυτής της θηριωδίας. Και συνεχίζουμε τον αγώνα δικαίωσης της θυσίας τους, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση σε όλο τον κόσμο ένα διπλό, ηχηρό, μήνυμα με βάση την Ιστορία μας και τον Πολιτισμό μας: Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή