Σφοδρές αντιδράσεις στην πρόταση για τοποθέτηση της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 17:53
UPD:17:55
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η πρόταση για τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εγκαλούν την κυβέρνηση ότι με την επιλογή της πλήττει την ανεξαρτησία της ρυθυμιστικής αρχής και επιχειρεί να «βολέψει» δικούς της ανθρώπους  σε έμμισθες θέσεις. 

Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος του αντιπροέδρου της, Κωστή Χατζηδάκη, κάνει λόγο για «απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση, που πλήττει άλλο έναν - σημαντικότατο - θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής υπενθυμίζει ότι η κ. Θάνου έχει διατελέσει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και άμισθη σύμβουλος στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα την επομένη ακριβώς από τη λήξη της θητείας της στην Προεδρία του ανωτάτου δικαστηρίου. Σημειώνει δε πως το γεγονός ότι διακηρυγμένη πρόθεση της κυβέρνησης με τις προτάσεις της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η αναβάθμιση του κύρους και της ανεξαρτησίας των Ανεξαρτήτων Αρχών μας εγείρει εύλογα το ερώτημα: δεν υπάρχει άλλος επαρκής και έντιμος δικαστικός λειτουργός να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση;

«Συνακόλουθα, αρχή της διάκρισης των εξουσιών ρίχνεται για ακόμα μία φορά στον καιάδα και οι ...άμισθες υπηρεσίες της κ. Θάνου εντός του Μεγάρου Μαξίμου μετατρέπονται σε ...έμμισθες επί 4ετή θητεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής.

Από την πλευρά του Το Ποτάμι σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την αρχή της θητείας της έδειξε την αντιπάθεια της στις ανεξάρτητες αρχές επιδιώκοντας την υπονόμευση τους».

Σημειώνει ότι στη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση μιλούσε για τη θωράκιση της ανεξαρτησίας τους ξεχνώντας το παρελθόν της και προσθέτει ότι  με την πρόταση τοποθέτησης της συμβούλου του πρωθυπουργού κυρίας Θάνου επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποδεικνύει ότι τίποτα από αυτά που λέει δεν εννοεί. «Το βόλεμα ανθρώπων που υπηρετούν το σύστημα εξουσίας της είναι η μόνη της έγνοια» τονίζει. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή