«Καμπανάκι» ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Σάμου

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 11:45
UPD:11:50
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για ελλείψεις προσωπικού που οδηγούν σε «λουκέτο» βασικές κλινικές του νοσοκομείου Σάμου κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «η παιδιατρική κλινική ξέμεινε από παιδιάτρους και κλείνει». «Υπάρχει μόνο μια παιδίατρος με μετακίνηση. Εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρου το νοσοκομείο αδυνατεί να πραγματοποιήσει ακόμη και φυσιολογικούς τοκετούς. Δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά» σημειώνει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει, υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν το χειρουργικό τομέα σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά, ενώ στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα υπάρχουν επίσης δύο γιατροί.

«Μεγάλη έλλειψη» σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό παρατηρείται – σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου.

Η Ομοσπονδία θυμίζει ότι τον χειμώνα το νησί αποκλείεται συχνά λόγω των καιρικών φαινομένων και προσθέτει ότι εκτός των 40.000 μόνιμων κατοίκων το νοσοκομείο εξυπηρετεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή