Συνάντηση Γ. Κουμουτσάκου με τον Κύπριο ΥΠΕΞ

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 12:11
UPD:12:16
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος

A- A A+

Το Κυπριακό, αλλά και η πορεία των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νικόλαος Χριστοδουλίδης, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ειδικότερα, στη συνάντηση έγινε πλήρης ανασκόπηση των εξελίξεων που αφορούν στο Κυπριακό σε συνέχεια και της κινητικότητας που αναπτύσσει η ειδική απεσταλμένη του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, η πορεία των ενεργειακών ερευνών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και η στρατηγική έντασης που εφαρμόζει η Τουρκία κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

EURONEWS

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ. Κουμουτσάκο, κοινή ήταν η διαπίστωση της θετικής στάσης που κρατά εν προκειμένου η συντριπτική πλειονότητα της διεθνούς κοινότητας συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπως άλλωστε προκύπτει και επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ

Οι κ. Κουμουτσάκος και Χριστοδουλίδης θα συναντηθούν εκ νέου στην Κύπρο στα τέλη Ιανουαρίου, όπου αμφότεροι θα συμμετέχουν ως ομιλητές στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με θέμα τις ευρωεκλογές και το μέλλον της Ευρώπης.   

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή