Γ. Αμυράς: Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 12:40
UPD:12:45
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την άμεση επικαιροποίηση του εθνικού συστήματος δασοπροστασίας «για να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχη κατάσταση όπως η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής» ζητεί από την κυβέρνηση ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αμυράς σε ερώτηση  που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος, «από το καλοκαίρι του 2018, που η χώρα μας σημαδεύτηκε από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, έχουν γίνει πολλές αναφορές και αναλύσεις και ακόμη περισσότερες υποσχέσεις έχουν δοθεί».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, είναι αμφίβολο αν η πολιτεία με τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς της έχουν εστιάσει στους πραγματικούς κινδύνους και απειλές με σκοπό να προλάβουν πιθανές παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον ή απλώς λειτουργούν με αποσπασματικά μέτρα προκειμένου να σβήσουν τον απόηχο των γεγονότων.

«Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με έντονες συνθήκες ξηρασίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο η αδράνεια δεν συγχωρείται. Πρέπει άμεσα να επικαιροποιηθεί το εθνικό σύστημα δασοπροστασίας της χώρας και ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά ακόμη και υπό έκτακτες καιρικές συνθήκες, εξαλείφοντας ή έστω περιορίζοντας σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις των φαινομένων αυτών» τονίζει ο βουλευτής στην ερώτησή του.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή