Ποτάμι: Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι σε στήριξη της κυβέρνησης

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 15:54
UPD:15:56
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό επισημαίνει το γραφείο Τύπου του κόμματος σε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να αποσαφηνίσει τη θέση του, αλλά και να βάλει τέλος στα «ευφάνταστα», όπως τα χαρακτηρίζει σενάρια για τις εξελίξεις. Ξεκαθαρίζει δε πως εάν αποχωρήσουν οι ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. 

Όπως επισημαίνει η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το «Μακεδονικό» δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις, για αυτό και θεωρεί χρήσιμο να θυμίσει τις δύο κύριες απαντήσεις του στα ερωτήματα των ημερών.
 

α) Το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση;
«Όχι. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος. Θυμίζει ότι το Ποτάμι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση. «Η θέση μας όπως διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής, είναι ξεκάθαρη: Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές» ξεκαθαρίζει.

β) Το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Η απάντηση εδώ είναι «ναι». Όπως αναφέρει το Ποτάμι από την ίδρυση του – το 2014 - έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. «Η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα «Μακεδονία» από 140 και πλέον κράτη. Ειδικά στην σημερινή συγκυρία υποστηρίζουμε την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθότι αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής» σημειώνει.

«Για τους ίδιους λόγους είμαστε θετικοί στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε άμεσα τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και με την συμπαράσταση των συμμάχων μας να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους εξ ανατολών. Αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας» καταλήγει.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή