Π. Καμμένος: Σκεφτόμουν να εγκαταλείψω την πολιτική - Θα μείνω να δώσω μάχη για τη Μακεδονία

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 11:06
UPD:15:13
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κάνοντας απολογισμο της υπουργικής του θητείας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είχαν ως φάρο την εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών, ακολουθώντας «με συνέπεια τη πολιτική των ανοικτών θυρών» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

A- A A+

«Σκεφτόμουν να εγκαταλείψω σήμερα την πολιτική, καθώς τα έχω ζήσει όλα, ωστόσο οι συνθήκες μου υπαγορεύουν να μείνω και να δώσω μάχη για τη Μακεδονία» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος κατά την τελετή παράδοσης των ηνίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Καμμένος είπε πως είναι «έτοιμος να δεχθώ επιθέσεις», αλλά ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα, «έστω και εάν μείνω μόνος μέχρι τη δικαίωση».

«Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, παραδίδοντας έδαφος, θάλασσα και εναέρια σύνορα ίδια όπως τα παρέλαβα» σημείωσε, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για τη διαδοχή του από τον κ. Αποστολάκη, που, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Ρήγα, αποτελούν μία «ισχυρή και άξια πολιτική ηγεσία»

Κάνοντας απολογισμό της υπουργικής του θητείας του ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «συνοδοιπόρο στο δύσκολο ταξίδι του» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά είχαν ως φάρο την εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών, ακολουθώντας «με συνέπεια τη πολιτική των ανοικτών θυρών» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Διαφυλάξαμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων που στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας, ειρήνης και σταθερότητας… Αναδείξαμε τη χώρα σε πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και η Ελλάδα αναδείχθηκε σε προνομιακό συνομιλητή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι στη διάρκεια της θητείας του ενισχύθηκαν οι στρατιωτικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ με τη σύναψη συμφωνιών και τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, ενώ προωθήθηκαν στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα ότι η αναβάθμιση των f-16 και η προμήθεια ελικοπτέρων.

Σημείωσε επίσης ότι «επιδιώξαμε την ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την κρατήσαμε μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις». «Όλες οι κρίσεις πραγματοποιήθηκαν απαλλαγμένες από πολιτικά κριτήρια και με γνώμονα την αξιοκρατία, συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή