Έργο του Banksy στο Τόκιο;

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 21:19
UPD:22:06
A- A A+

Η πόλη του Τόκιο προσπαθεί να εξακριβώσει αν το έργο που δείχνει έναν ποντικό να κρατά ομπρέλα, που ανακαλύφθηκε κοντά σε σταθμό του εναέριου τρένου, είναι έργο του μυστηριώδους Βρετανού καλλιτέχνη Banksy.

«Εντοπίσαμε την παρουσία αυτού του έργου ζωγραφικής με αερογράφο» πάνω σε μια τεχνική εγκατάσταση του κέντρου της πρωτεύουσας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του δήμου, Κότζι Σουγκιγιάμα. «Νομίζουμε ότι είναι πιθανόν το έργο να φιλοτεχνήθηκε από τον Banksy -γνωστό για τα διάσημα ποντίκια του που κρατούν ομπρέλα ή κάνουν τον καλλιτέχνη, τον βιολονίστα, τον ράπερ... Αλλά δεν ξέρουμε ακόμη αν υπάρχει ειδικός για τον καλλιτέχνη αυτόν στην Ιαπωνία, που να μπορεί να διαπιστώσει την αυθεντικότητα του γκράφιτι, το οποίο είναι άγνωστο πότε φιλοτεχνήθηκε», παραδέχτηκε.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από το 2018 αφήνουν να σκεφτεί κανείς ότι το έργο είναι ήδη παλιό, τόσο που δείχνει κάπως να έχει σβηστεί από τον χρόνο.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας το γνώριζαν εδώ και καιρό αλλά προφανώς δεν το είχαν συσχετίσει με τον Banksy », εξήγησε ο Σουγκιγιάμα. Τον Δεκέμβριο, ο δήμος ειδοποιήθηκε από κατοίκους. Η βάση στην οποία βρίσκεται το γκράφιτι μεταφέρθηκε προσεκτικά σε ασφαλές σημείο για την προστασία του, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε φθορά.

Η ταυτότητα του Banksy παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό από την αρχή της καριέρας του -τη δεκαετία του 1990. Είναι γνωστή μόνο η εθνικότητά του -βρετανική, η πόλη καταγωγής του -Μπρίστολ, η σελίδα του στο Ιnstagram με τα πέντε εκατομμύρια ακολούθους και ο ιστότοπός του, στον οποίο αναρτά τα έργα του χωρίς σχόλια.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή