Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Καθηγητή Γκρέγκορι Νάγκι

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 16:55
UPD:18:03
A- A A+

Το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Harvard, Γκρέγκορι Νάγκι (Gregory Nagy), απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφερόμενος στον διακεκριμένο Καθηγητή, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ιδιαίτερη συμβολή του στην Αρχαϊκή και Κλασική Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία, αλλά και στις Αρχαίες Παραδόσεις και στη Γλωσσολογία. «Οι εμβληματικές μελέτες σας στην Κλασική Ελληνική Ποίηση είχαν και έχουν πάντοτε στο επίκεντρό τους τα Ομηρικά Έπη, γεγονός το οποίο σας έχει κατατάξει μεταξύ των κορυφαίων Ομηριστών, παγκοσμίως», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής, Γκρέγκορι Νάγκι, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το έργο του τιμώντας την παγκόσμια κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού.

Ένας αρχαίος Έλληνας ήρωας από το Harvard σε όλο τον κόσμο

Το θρυλικό μάθημα του Πανεπιστημίου του Harvard «The Ancient Greek Hero» (Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας) -το οποίο διδάσκεται συνεχώς από το 1970- έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα του Πανεπιστημίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή