Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Πάτρα

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 15:27
UPD:15:27
A- A A+

Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει σήμερα η Πάτρα αφού θα δοθεί το σύνθημα για την έναρξη της μεγάλης γιορτής. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί και θα κορυφωθούν το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου.

Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και το Χορευτικό Τμήμα του δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού όλοι τους με καταγωγή από την Πάτρα κάνοντας δυναμική την παρουσία του πατρινού καλλιτεχνικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα αρχίσει και το 54ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού, αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα σακούλας στους κυνηγούς.

Ο κρυμμένος θησαυρός φέτος θα μεταδίδεται μέσω live streaming ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες μέσα από τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook.

Οι δράσεις άρχισαν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη, που ενσαρκώνει ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Τάσος Χρυσόπουλος, δίνοντας γιορτινή ατμόσφαιρα μεταφέροντας το χαρούμενο μήνυμα της έναρξης.

Στο Δημαρχείο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής και με το αναλλοίωτο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».

Στην παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου τη δική της ξεχωριστή πινελιά αποτύπωσε η Χορωδία του Συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη», που παρουσίασε κάποια παραδοσιακά τραγούδια-καντάδες της Αποκριάς δημιουργώντας την κατάλληλη αυθεντική ατμόσφαιρα αλλοτινών εποχών. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 10 Μαρτίου σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς