Μουσείο της χιπ-χοπ στη Νέα Υόρκη, από το 2022

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 08:00
A- A A+

Από καταβολής της η μουσική χιπ-χοπ ζει και αναπνέει στους δρόμους των αμερικανικών φτωχογειτονιών, όπου αντλεί διαρκώς τροφή για δημιουργία.

Από το 2022, ωστόσο, θα στεγαστεί σε ένα Μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο σ’ εκείνη. Ο Chuck D, συνιδρυτής του συγκροτήματος Public Enemy, ανακοίνωσε πρόσφατα πως αναλαμβάνει χρέη προέδρου του Universal Hip-Hop Museum, το οποίο θ’ αρχίσει να κατασκευάζεται στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σκοπός του Μουσείου θα είναι η οργάνωση αλλά και η προστασία της ιστορίας του συγκεκριμένου μουσικού ρεύματος, παράλληλα με την ανάπτυξή του.

Για τον λόγο αυτό έχουν ήδη εξασφαλιστεί αρχικά κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να περατωθεί το έργο της κατασκευής στην περιοχή του Μπρονξ Πόιντ και της αρχής της λειτουργίας του μέσα στο 2022.

Διευθυντής του Μουσείου είναι ο Ρόκι Μπουκάνο ενώ πρόεδρος του «σελέμπριτι διοικητικού συμβουλίου», όπως το ονομάζει, ανέλαβε ο Κέρτις Μπλόου. Φιλοδοξία των all star μουσικών της χιπ-χοπ είναι να χρησιμοποιήσουν την αναγνωρισιμότητά τους προς όφελος του Μουσείου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή