Ο δήμος Αθηναίων τιμά τη Βαρβάκειο Σχολή

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 19:25
A- A A+

Εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μεταλλικής πινακίδας, αναθηματικής της Βαρβακείου Σχολής, στο κτήριο ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ στη νότια πλευρά της Βαρβακείου Αγοράς, διοργανώνουν από κοινού ο δήμος Αθηναίων με τον Σύλλογο Αποφοίτων Βαρβακείου (ΣΑΒ).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 1 μ.μ. στον προαναφερθέντα χώρο της Βαρβακείου Αγοράς, όπου το σχολείο λειτούργησε επί 80 χρόνια, από το 1864 έως και το 1944, με τη συμμετοχή του συνόλου της οικογένειας του Βαρβακείου. Των Αποφοίτων, των μαθητών και των γονέων τους τόσο του Βαρβακείου Γυμνασίου όσο του Βαρβακείου Λυκείου, των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Βαρβακείου Ιδρύματος και των εργαζομένων σε αυτό.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, η οποία θα παίξει τον Ύμνο του Βαρβακείου σε μελοποίηση Ιωάννη Μαργαζιώτη και στίχους Αντώνη Σαμαράκη. Θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΣΑΒ Σωτήρη Ζησόπουλο, τους Διευθυντές των Σχολείων κυρίες Σοφία Γελαδάκη και Βασιλική Σερέτη, από την Πρόεδρο του Βαρβακείου Ιδρύματος κα Λη Λυκούδη και σύντομη αναφορά για το ιστορικό κτήριο και την ιστορία της Βαρβακείου Σχολής από την κα Αιμιλία Βλαχογιάννη, διδάκτορα-πρώην διευθύντρια του Σχολείου.

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή μαρμάρινης στήλης που θα συμπεριληφθεί στη μελέτη αναμόρφωσης της πλατείας Βαρβακείου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 176/17 Πράξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η πινακίδα είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας του Συλλόγου Αποφοίτων με το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Διεύθυνσης Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος του δήμου Αθηναίων (αρμόδιοι ο αρχιτέκτων κ. Αλέξανδρος Πουλούδης και η αρχαιολόγος κα Κατερίνα Τσατούχα) και χρηματοδοτήθηκε από τους Αποφοίτους.

Στην εκδήλωση, θα παραστεί και θα προβεί στα αποκαλυπτήρια της μεταλλικής πινακίδας ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή