Αναληθή τα περί εντοπισμού του τάφου της Κλεοπάτρας

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 19:10
UPD:19:19
A- A A+

Ο πρώην υπουργός αρχαιοτήτων της Αιγύπτου αρχαιολόγος Ζάχι Χουάς,  τον οποίο  επικαλούνται δημοσιεύματα που αναφέρουν πως αρχαιολόγοι εντόπισαν την τοποθεσία όπου κρύβεται ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια, ο τάφος του Μάρκου Αντώνιου και της Αιγύπτιας βασίλισσας Κλεοπάτρας, δήλωσε στο Live Science ότι η είδηση δεν αληθεύει.  

Ζάχι Χουάς 

«Είναι εντελώς ψευδείς πληροφορίες, δεν υπάρχει τίποτα για το τάφο», δήλωσε ο επιστήμονας στο Live Science. Πολλές από τις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης διάλεξης στο Παλέρμο της Ιταλίας, ο Χουάς είπε ότι ο τάφος πρόκειται να βρεθεί.

Ο ίδιος εξήγησε πως, σε αυτή τη διάλεξη, συζήτησε το ανασκαφικό έργο στην περιοχή Ταποσίρις Μάγκνα, το οποίο διεξάγεται με επικεφαλής την Καθλίν Μαρτίνεζ, μια αρχαιολόγο που πιστεύει ότι ο τάφος του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας θα μπορούσε να βρίσκεται στην περιοχή.

Ταποσίρις Μάγκνα 

Ο Χουάς δηλώνει πως  απλά αναφέρθηκε στην ιδέα της Μαρτίνεζ, και ότι δεν είπε ποτέ ότι οι αρχαιολόγοι βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη του τάφου.

Ο Θάνατος της Κλεοπάτρας, πίνακας του Ζαν Αντρέ Ρίξενς, Musée des Augustins, Τουλούζη (1874).   

Η ομάδα, με επικεφαλής την Μαρτίνεζ, εργάζεται στην Ταποσίρις Μάγκνα για περίπου 10 χρόνια και έχει κάνει πολλές ανακαλύψεις, όπως κατακόμβες και τάφους που χρονολογούνται στην Πτολεμαϊκή περίοδο, αλλά ο αρχαιολόγος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να σχετίζεται με τον τάφο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.  

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή