Ν. Αναστασιάδης: Ο Αλ. Τσίπρας με τόλμη έδωσε τέλος σε μία αχρείαστη διαμάχη

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 10:40
UPD:14:15
INTIME NEWS/ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
A- A A+

Θερμά συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε τόλμη και θάρρος και έδωσε τέλος σε μια «αχρείαστη» διαμάχη που ταλάνιζε επί τριάντα χρόνια την Ελλάδα, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόρτες για συνεργασία, ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

EURONEWS

«Το όνομα έτσι κι αλλιώς είχε δοθεί από το 1992», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημείωσε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών απαλείφονται και τα αλυτρωτικά που υπήρχαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

INTIME NEWS/ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του, σημείωσε πως πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό βήμα, που με τον τρόπο που έγινε, ενισχύει τη διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία έχει βασικό όπλο το διεθνές δίκαιο και γι' αυτόν το λόγο θεωρεί πως θα βοηθήσει και στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι και χθες από τη Λευκωσία ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «σημαντική επιτυχία της Ευρώπης». 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή