Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 16:39
UPD:16:57
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Στις 2 μετά το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής με αντικείμενο «Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής "Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν"».

Η πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια», εν μέσω σεναρίων ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, οι οποίες θα επιτρέψουν στον Πάνο Καμμένο και τον Σταύρο Θεοδωράκη να διατηρήσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας εντός της Βουλής, καθώς με τα σημερινά δεδομένα μένουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα. 

Με φόντο τις συγκεκριμένες διεργασίες, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θέλουμε χάρη από κανένα, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας», ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για απειλές κατά της οικογένειάς του. «Δεν δέχομαι δε ιδιαίτερα απειλές κατά της οικογένειας μου. Πάρε και τα προνόμια, κράτα και τους αστυνομικούς. Εκτός από τους Ρουβίκωνες υπάρχουν και Έλληνες Αλέξη» ανέφερε.

«Κοινοβουλευτικές ομάδες με δύο και τρεις βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Όπως δεν μπορεί να συγκροτούνται Κ.Ο. με δανεικούς βουλευτές. Ξεκάθαρα λόγια» επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο Twitter. Όπως συμπλήρωσε, «το Ποτάμι έχει αρχές. Δεν τις θυσιάζει ούτε στα μικρά, ούτε στα μείζονα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη».

Στο μεταξύ, την απόφασή του να αναβάλει τελικά την παραίτησή του, κατόπιν – όπως είπε – παράκλησης του προέδρου της Βουλής, ανακοίνωσε ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος μετά από συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση.

Με ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. κατήγγειλε ότι δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα από τον πρόεδρο της Βουλής. «Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης», σχολίασε η Πειραιώς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή